портал Черногория

'mscoder:weather.top' is not a component
Поиск

Форма входа
Войти как пользователь
Вы можете войти на сайт, если вы зарегистрированы на одном из этих сервисов:

Он-лайн словарьРусcко-сербский (иекавица)Сербско-русский

Переводчик
перевести

Для перевода достаточно ввести первые буквы слова.

 

Допускается замена сербских спец. символов:
Š-S, Đ-D, Ž-Z, Č-C, Ć-C

 

Слова, имеющие несколько вариантов перевода, выделяются в списке.

Форум портала Черногория

Поиск  Пользователи  Правила 
Закрыть
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Войти
 
Страницы: 1
NAPLATA KOMUNALIJA U BUDVI
 
Predsednik opstine Budva gospodin Rajko Kuljaca odlucio da se naplate komunalije za nelegalnoizgradjene objekte u Budvi.
Novom odlukom o komunalijama , koja tek treba da prođe javnu raspravu, predviđene su razne povoljnosti. Iako će odluka pretrpjeti nekoliko izmjena, postoje predlozi, poput onoga koji je iznio načelnik za investicije Dragan Marović, da se odobri rok od čak deset godina za one koji namjeravaju da izmire svoja dugovanja po tom osnovu.
Oni koji odmah uplate kompletan iznos komunalija, kako stoji u odluci, imaće popust od deset odsto, a predviđeno je i odloženo plaćanje i to na period od pet godina za one koji grade stambene zgrade površine do 500 kvadrata, kao i za hotelijere. Za sve ostale tipove građevina, investitori će imati mogućnost odloženog plaćanja na tri godine.
Novim cjenovnikom, iznos komunalija po kvadratnom metru najveći je u ekskluzivnoj zoni, uz obalu, a najmanji za seosko područje, odnosno četvrtu zonu. Tako, investitori koji grade u elitnoj zoni zgrade do 500 kvadrata moraće po kvadratu Opštini platiti komunalije u iznosu od 213 eura, ili 277 eura za zgrade od 500 do 1.500 kvadrata, odnosno čak 320 eura za građevine površine veće od 1.500 kvadrata. Iznos naknade za četvrtu zonu je u rasponu je od 85 do 128 eura.

Stanari sami da plate

Ono što svi vide kao jedan od velikih problema, a i surovu stvarnost građevinske euforije, svakako je način na koji će izmiriti komunalije stanari zgrada čiji su investitori prodali stanove, a da prethodno nijesu izmirili komunalije, niti uknjižili zgradu.

Po svoj prilici, kako se moglo čuti na jednom od minulih zasjedanja lokalnog parlamenta, stanari će dužnost nesavjesnog investitora morati da preuzmu na „svoju grbaču“.

Iako se ne zna o kojem broju zgrada se radi, procjena je da je veliki dio Budvanskog polja nelegalno izgrađen. Investitori, uglavnom poznata i manje poznata imena u građevinskom biznisu su tokom decenije unazad uzeli milione prodajući stanove, a da zauzvrat ništa državi odnosno opštini nijesu platili..
 
Postovani korisnice "domnamoru", ako i dalije nastavite da stavljate jednu te istu poruku na razlicitim forumima ja cu mortati da zatvorim Vas nalog i da izbrisem sve vase poruke.
Molim Vas takodje da ne stavljate kontaktnu informaciju u potpisu jer je to zabranjeno na nasem forumu.

Ovo je vec drugi put da Vas molim i sledeceg puta nece biti.
Страницы: 1
Читают тему (гостей: 1)

© 2007—2020 «DSA»

[email protected]